Suntem încântați și onorați să o avem în echipa Centrului de Chirurgie Avansată pentru Sân pe dna Dr. Lelia BAUER, un medic de renume internațional, cu numeroase rezultate în tratarea pacientelor care luptă cu cancerul de sân. Din luna iulie a acestui an, dna Dr. Lelia BAUER s-a alăturat dlui Prof. Dr. Șerban Dan COSTA și este prezentă periodic la Spitalul Première pentru consultații și operații.

Cu o vastă experiență în ginecologie și obstetrică și supraspecializare în ginecologia oncologică, dna doctor a activat la Clinica Universitară din Mannheim ca medic primar, unde a contribuit considerabil la înființarea și dezvoltarea Centrului de Cancer de Sân.

Din anul 2007, Dr. Lelia BAUER a preluat conducerea secției de obstetrică și ginecologie din Weinheim, Germania, iar din 2008 și cea a Centrului de Cancer de Sân în care sunt tratate anual în jur de 230 de femei care suferă de această boală.

Dr. Lelia BAUER, despre tratarea pacientelor care luptă cu cancerul de sân
„Chiar dacă trăiesc din 1990 în Germania, contactele cu România (familie, prieteni, foști colegi) au rămas foarte strânse. Faptul ca sunt mereu solocitată de femei din România cu diagnostic de cancer de sân, fie pe calea e-mailului, telefonic sau în cadrul consultațiilor din Centrul de Cancer de Sân din Weinheim („Brustzentrum Weinheim“) pentru a face recomandări cu privire la tratament, m-a determinat să-mi ofer serviciile medicale în cadrul Spitalului Première.

Doresc să ajut nu doar cu sfaturi, ci și cu fapte, adică tratament, femeile din România care sunt afectate de această boală. Îmi doresc ca și ele să poată beneficia de experiența mea în tratamentul chirurgical al cancerului de sân.

Diagnosticul ecografic al afecțiunilor sânului, dar și biopsia condusă ecografic sunt metode frecvente utilizate în depistarea cancerului și pe care le ofer în cadrul consultațiilor. Metodele de terapie chirurgicală oferite de mine sunt cele în conformitate cu guideline-urile internaționale:

• Conservare de sân (posibilă în 60-80% din cazuri), inclusiv proceduri de chirurgie estetică (mamoplastie reducțională, mastopexie) pentru a obține un rezultat estetic;
• Amputare cu reconstrucție imediată (în aceeași ședință chirurgicală) reconstrucției imediate cu ajutorul implanturilor sau al lambourilor, se pot obține rezultate estetice foarte bune, cu o simetrie perfectă;
• Scoaterea ganglionului santinelă;
• Mastectomie profilactică la purtătatoare de mutații genetice (BRCA1/2) cu reconstrucție imediată cu implant;
• Stabilirea tratamentului oncologic: regim chimioterapeutic, terapie antihormonală, radioterapie;
• Second opinion.

Datorită progresului în cercetare, a terapiilor moderne, datorită multor tehnici chirurgicale care se aplică individual în funcție de localizarea tumorii, de mărimea tumorii respectiv a sânului, dar și datorită implanturilor de diferite forme și mărimi avem posibilitatea nu numai de a vindeca această boală, ci și de a oferi o calitate de viață normală, fără afectarea integrității feminine.”

În 27-28 noiembrie, Dr. Lelia BAUER se va afla la Spital Première, pentru consultații.
Pentru detalii și programări, ne puteți contactața la:
0356 900 / receptie@spitalpremiere.ro
Timișoara, Calea Aradului nr. 113