Medicină fetală – screening, diagnostic și terapie prenatală după standardele Fetal Medicine Foundation

Despre medicina fetală

Medicina fetală este acea parte a obstetricii în care pacientul este viitorul copil – fetusul. Serviciile acordate în cadrul acestei specialități sunt parte a unui concept modern de urmărire a sarcinii, care pornește de la ideea delimitării grupului de gravide cu posibile probleme în decursul sarcinii (prin examinări de SCREENING), urmărirea specifică a acestora în vederea DIAGNOSTICULUI patologiei fetale/ obstetricale, pentru ca astfel să poată fi aplicat un management corect (care poate implica și TERAPIE fetală, adică tratamentul aplicat cât copilul este încă în uterul mamei.

Departamentul de medicină fetală al Spitalului Première

Este printre primele și puținele centre cu experiență din țară în proceduri terapeutice intrauterine în cazul unor anomalii fetale. Echipa medicală coordonată de domnul Dr. MUREȘAN Bogdan, cu sprijinul constant al doamnei Dr. LACZIKO Szidonia Monika, este specializată în evidențierea grupului de gravide cu sarcină cu risc crescut de anomalii și de complicații ale sarcinii, prin consultații specializate de screening.

În cadrul acestei specialități, echipa medicală se ocupă de diagnosticarea anomaliilor cromozomiale/ genetice ale fetusului (biopsie de vilozități coriale, amniocenteza etc.) și anomaliilor fetale congenitale (ecografie fetală diagnostică) și oferă consiliere onestă, bazată pe dovezi științifice, a gravidei/ cuplului în astfel de situații.

Aplicăm cu strictețe recomandările Fetal Medicine Foundation (FMF) – London, director Prof. Kypros Nicolaides

Scopul nostru este de a asigura o îngrijire corectă a tuturor femeilor gravide, urmărind un protocol care și-a dovedit științific calitățile, prin realizarea unei examinări ecografice la cele mai înalte standarde și pentru a oferi consiliere viitorilor părinți.

Medicii centrului sunt instruiți în ecografia fetală și foarte motivați pentru a oferi cea mai bună îngrijire posibilă pentru femeile gravide și familiile lor. Ei au obținut certificatele Fetal Medicine Foundation în ecografia fetală (rezultatele investigațiilor efectuate fiind auditate anual de FMF pentru prelungirea licențelor) și respectă ghidurile/ recomandările FMF în managementul gravidității.

Rezultatele investigațiilor efectuate în cadrul departamentului de medicină fetală vă vor informa corect pe dumneavoastră și pe medicul curant (ginecolog/ medic de familie, care vă urmărește sarcina) și vor ajuta la luarea celei mai bune decizii privind monitorizarea sarcinii.

Echipa medicală

Dr. Marius Bogdan MUREȘAN – Medic Primar Obstetrică – Ginecologie
Dr. Szidonia Monika LACZIKO – Medic Specialist Obstetrică – Ginecologie
Dr. Alexandra Viorica BUTEAN – Medic Specialist Obstetrică – Ginecologie

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

TARIFE

Află aici detalii despre tarifele Spital Première →

SERVICII PROMOȚIONALE

Află aici detalii despre reduceri și pachete promoționale →

PLATA ÎN RATE

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →