Despre dermatologie

Dermatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și prevenirea apariției bolilor de piele. Dintre cele mai întâlnite probleme de piele pentru care pacienții se adresează medicului dermatolog amintim: acnee, psoriazis, dermatite (eczemă), rozacee, dermatită seboreică, micoze (ciuperca piciorului, ciuperca unghiei), prurit cutanat (mâncărimea pielii). De asemenea, medicul specialist în dermatologie se ocupă și cu diagnosticarea și tratarea bolilor cu transmitere sexuală atât la bărbați, cât și la femei.

O parte importantă a dermatologiei o reprezintă dermatoscopia, prin care se investighează și diagnostichează diversele formațiuni de la nivelul pielii, precum nervii pigmentari, tumorile benigne sau cele maligne. Aceasta se realizează cu ajutorul instrumentului numit dermatoscop.

Principalele cazuri în care ar trebui să apelați la medicul dermatolog

Control anual al alunițelor – considerat obligatoriu de către medicii dermatologi, pentru urmărirea în timp a evoluției nervilor nevocelulari pigmentari (modificări de formă și culoare), util în supravegherea structurilor cutanate cu potențial malign.

Modificarea anormală a aspectului unghiei – este posibil să fie cauzată de atacul unei infecţii micotice.

Descuamare și fisuri ale pielii piciorului; înroșire, apariția de vezicule cu lichid sau macerația pielii; mâncărime sau senzația de arsură la nivelul piciorului – pot fi semnele apariției de ciupercă a piciorului.

Schimbări la nivelul tenului – schimbările de culoare sau de textură, precum şi apariţia unor pete cutanate sunt motive pentru a consulta medicul dermatolog, fiindcă ele pot anunţa probleme dermatologice.

Semnele apariției unor boli cu transmitere sexuală – medicul dermatolog se ocupă și cu diagnosticarea și tratarea bolilor cu transmitere sexuală atât la bărbați, cât și la femei.

Serviciile oferite de echipa Première în cadrul departamentului de Dermatologie

• Consultații copii și adulți
• Dermatoscopie (examinare cu dermatoscopul a diverselor formațiuni de la nivelul pielii)
• Biopsii, excizii
• Electrocauterizări (veruci, papiloame etc.)
• Chiuretări leziuni cutanate
• Diagnosticarea și tratarea bolilor cu transmitere sexuală

Echipa medicală

Dr. Mărioara BOLOCAN – Medic Specialist Dermato – Venerologie
Dr. Sanda BUZILĂ – Medic Specialist Dermato – Venerologie
Dr Andrada IFTODE – Medic Specialist Dermato – Venerologie

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

TARIFE

Află aici detalii despre tarifele Spital Première →

SERVICII PROMOȚIONALE

Află aici detalii despre reduceri și pachete promoționale →

PLATA ÎN RATE

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →