Despre chirurgia plastică

Chirurgia plastică este o specialitate vastă, interdisciplinară, care se ocupă cu repararea diformităţilor, corectarea deficienţelor funcţionale şi modificarea aparenţelor. Chirurgia plastică restaurează şi ameliorează forma în scopul obţinerii unei îmbunătăţiri a aspectului. Se adresează problemelor de la nivelul feței și corpului, un segment important fiind dedicat leziunilor mâinii.

Tipuri de chirurgie plastică
Chirurgia plastică reconstructivă are drept scop corectarea oricăror defecte fizice, care creează deformări și anomalii din punct de vedere al standardelor acceptate, ca urmare a unor factori precum defecte de naștere, defectele congenitale, boli, traume, sindroame. În afară de aceste aspecte, chirurgia plastică reconstructivă încearcă să corecteze și să îmbunătățească deficiențele și anomaliile funcționale ale părții corporale în cauză.

Chirurgia plastică estetică este o ramură desprinsă din chirurgia plastică. Aceasta vizează îmbunătățirea trăsăturilor și aspectului pacientului la nivel pur estetic, în absența unei traume sau a unei deformări. Intervențiile estetice solicită medicului nu doar cunoștințe medicale, ci și o înțelegere particulară a personalității pacientului. În spatele unei astfel de solicitări se află arbitrarul termen de „frumusețe”. Intervențiile chirurgicale estetice se pot grupa în două mari categorii: chirurgia estetică facială și chirurgia estetică a corpului.

Serviciile oferite de echipa Première în cadrul departamentului de Chirurgie plastică

  • Corectarea unor trăsături anormale (care poate include corectarea unor proeminențe tegumentare ale nasului, urechilor, bărbiei, sânilor, dar și corectarea unor sâni subdezvoltați).
  • Corectarea/estomparea unor efecte provocate de procesul îmbătrânirii (eliminarea ridurilor faciale, tratamente împotriva căderii excesive a părului, ridicarea diverselor părți ale corpului pentru a elimina aspectul de piele lăsată).
  • Ameliorarea anumitor probleme de sănătate (reducerea grăsimii subcutanate, fragilități tegumentare și ale părului, unghiilor și afecțiuni severe dermatologice, tumori cutanate).

Un candidat bun pentru o intervenție de chirurgie plastică trebuie în primul rand să aibă starea de sănătate generală bună (cu excepția afecțiunii care urmează a fi tratată). Acesta trebuie să fie extrem de realist în ceea ce privește așteptările și rezultatele posibile în urma intervenției. Oricâte intervenții de reconturare și remodelare ar putea suporta organismul unei persoane, acestea nu pot schimba fundamental viața individului sau să ofere un aspect total diferit de cel inițial.

Echipa medicală

Dr. Yvett BOROȘ – Medic Specialist Chirurgie plastică și reparatorie
Prof. Dr. Tiberiu BRATU – Medic Primar Chirurgie plastică și reparatorie
Conf. Dr. Zorin CRĂINICEANU – Medic Primar Chirurgie plastică și reparatorie
Dr. Liana RUS – Medic Primar Chirurgie plastică și reparatorie

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

TARIFE

Află aici detalii despre tarifele Spital Première →

SERVICII PROMOȚIONALE

Află aici detalii despre reduceri și pachete promoționale →

PLATA ÎN RATE

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →