Ortopedie și traumatologie – tratarea tuturor afecțiunilor locomotorii cu cele mai noi tehnici și implanturi

Despre secția de ortopedie și traumatologie

Secția de ortopedie și traumatologie din cadrul Spitalului Première este pregătită să trateze toate afecțiunile locomotorii, cu cele mai noi tehnici și implanturi atât în ortopedie cât și în traumatologie.

Secția de ortopedie funcționează ca un centru de specialitate modern, adaptat normelor europene, bine dotat tehnic (săli operatorii cu flux laminar, adică aer steril), cu o rată de infecții postoperatorii de 0% și o echipă de medici cu experiență, bine pregătiți și capabili să gestioneze întreaga paletă a afecțiunilor musculo-scheletale. Pornim de la evaluarea atentă a pacientului și stabilim un tratament adaptat tipului de afecțiune, care să aibă ca rezultat dureri reduse și recuperare rapidă.

Servicii în cadrul secției de ortopedie și traumatologie

1. Endoprotezare

În cadrul secției de ortopedie, practicticăm și recomandăm următoarele intervenții de endoprotezare, în funcție de afecțiunile pacientului:

 • Artroplastia șoldului și a genunchiului prin înlocuirea articulației bolnave cu o endoproteză metalică. Înlocuirea articulației este indicată în stadiile avansate de artroză. De cele mai multe ori, articulațiile se distrug fără o cauză anume, dar uneori degradarea apare în urma unor traumatisme sau pe fondul unor boli sistematice, precum reumatismul, sau în urma unor defecte din copilărie (displazie).
  Simptomele sunt durerea, deformarea și mersul dificil, dar nu toți pacienții necesită acest tip de operație de la început. Tocmai de aceea, echipa Première analizează cu atenție fiecare caz în parte și recomandă tratament individualizat atât ca procedură, cât și ca tip de implant folosit.
 • Endoprotezarea electivă totală a șoldului constă în înlocuirea articulației coxo-femurale cu una protetică. Ea este indicată în cazurile de coxartroză avansată și se poate realiza cu implanturi necimentate și cimentate, în funcție de particularitățile fiecărui caz.
 • Fracturile de col femural pot fi tratate, în funcție de vârsta și starea generală a pacientului prin endoprotezare parțială de șold sau artroplastie totală cimentată. Pacienții mai tineri de 50 de ani pot beneficia de osteosinteza colului femural, în anumite cazuri.
 • Endoprotezarea electivă a genunchiului – utilizăm și recomandăm, în funcție de afecțiunile pacientului, o gamă largă de implanturi: de la cele minimal invazive (recomandate pentru artroplastie unicompartimentală), la proteze totale.
 • Intervenții secundare de revizie a șoldului și genunchiului. Aceste operații se realizează pe fondul unei proteze care s-a uzat sau care s-a desprins din suportul osos. De asemenea, există și cazuri mai speciale când este recomandată această intervenție: reviziile septice la pacienții cu proteză infectată. Cel din urma presupune un tratament de durată, pe care îl realizăm etapizat, prin mai multe operații consecutive.

2. Artroscopie

Artroscopia este intervenția chirurgicală ortopedică, minim invazivă, cu scop explorativ, diagnostic și terapeutic, la nivel articular. Această procedură înlocuiește cu succes în mare parte intervențiile clasice invazive, având avantajul de a elimina multe dintre complicațiile acestora.

Artroscopia genunchiului. Genunchiul este una dintre cele mai mari articulații ale organismului, fiind si cel mai vulnerabil la traumatisme și leziuni. Prin procedura de artroscopie, diagnosticăm și tratăm majoritatea acestor traumatisme și leziuni:

 • Tratament chirurgical pentru ruptura ligamentului încrucișat anterior al genunchiului;
 • Revizii pentru neoligamente lezate;
 • Proceduri artroscopice pentru patologia traumatică a meniscurilor (excizie, sutură) și a cartilajului degradat;
 • Tratamentul instabilităților complexe ale genunchiului (ligament încrucișat posterior, leziuni multiligamentare etc.).

Artroscopia gleznei: similară cu artroscopia genuchiului, permite adresarea patologiei artroscopice a gleznei.

3. Traumatologie

În cadrul Spitalului Première se utilizează tehnici minim invazive de implantare sub control radioscopic intraoperator, care asigură refacerea anatomică, poziționarea adecvată a fragmentelor ososase și a implanturilor, cu injurie minimă asupra țesuturilor.
Avem aparatura, tehnicile și pregătirea necesară pentru a trata toate afecțiunile locomotorii traumatice:

 • Fracturi ale extremităților (atât ale membrului toracic, cât și pelvin);
 • Luxații;
 • Entorse;
 • Leziuni musculo-tendinoase;
 • Injurii complexe;
 • Politraumatisme;
 • Fracturi de fragilitate la persoanele vârstnice, pe fond de osteoporoză.

4. Chirurgia Piciorului

Alterarea arhitecturii normale a piciorului duce rapid la degradări morfofuncționale ireversibile fără tratament chirurgical specializat. Aceste degradări sunt sesizate de multe ori abia atunci când piciorul este deja bolnav. În cadrul secției de ortopedie, echipa noastră medicală intervenții chirurgicale ale piciorului:

 • Abordăm terapeutic, prin proceduri complexe și moderne, maladii degenerative precum: hallux valgus, piciorul Charcot, mergând chiar până la operații de chirurgie estetică a piciorului.
 • În cazul artrozei supra și subtalară și mediotarsiană efectuăm artrodeze complexe, adaptate fiecărui caz. Utilizăm multiple abordari, inclusiv minim invaziv și artroscopic, și materiale moderne de osteosinteză.
 • În ceea ce privește rupturile ahiliene vechi, neglijate pe fond de tendinoză, simpla tenorafie nu este suficientă. În acest caz, vom combina mai multe tehnici de reconstrucție a tendonului.

5. Decompresiile nervilor periferici (tunel carpian, tunel ulnar)

6. Chirurgia mâinii

7. Chirurgie tumorală

Beneficiază în cadrul spitalului de tratament chirurgical atât tumorile ososase cât și cele de părți moi, benigne sau maligne.
Având în vedere complexitatea cazurilor, se vor efectua recomandări individualizate pentru fiecare caz în funcție de patologie.

Echipa medicală

Și în cazul acestor investigații și proceduri, la Spital Première veți fi pe mâini foarte bune. Echipa de medici aferentă secției de ortopedie și traumatologie este compusă din:

Dr. Andrei BĂLĂNESCU – Medic Specialist Ortopedie – Traumatologie
Dr. Dan CRIȘAN – Medic Specialist Ortopedie – Traumatologie
Dr. Bogdan Nicolae DELEANU – Medic Primar Ortopedie – Traumatologie
Dr. Cosmin Ioan FAUR – Medic Primar Ortopedie – Traumatologie
Dr. Sorin FLORESCU – Medic Primar Ortopedie – Traumatologie
Dr. Cătălin Cristian MITRULESCU – PĂISEANU – Medic Specialist Ortopedie – Traumatologie
Dr. Silviu MORGOVAN – Medic Specialist Ortopedie – Traumatologie
Dr. Jenel Marian PĂTRAȘCU – Medic Primar Ortopedie – Traumatologie
Prof. Dr. Radu PREJBEANU – Medic Primar Ortopedie – Traumatologie

Ambulatoriu Ortopedie – Traumatologie

Ambulatoriu ArthrosClinic
Luni – Joi: 09:00-19:00
Vineri: 09:00-14:00
Str. Aleea Cristalului Nr. 2A, Parter, Ap. 2
Timișoara, Timiș, România
Tel : 0728.267.322, 0256.274.284
Detalii

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

TARIFE

Află aici detalii despre tarifele Spital Première →

SERVICII PROMOȚIONALE

Află aici detalii despre reduceri și pachete promoționale →

PLATA ÎN RATE

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →