Ortopedie si traumatologie

ortopedie si traumatologie

Despre sectia de ortopedie si traumatologie

Sectia de ortopedie din cadrul Spitalului Premiere este pregatita sa trateze toate afectiunile locomotorii, cu cele mai noi tehnici si implanturi atat in ortopedie cat si in traumatologie.

Sectia de ortopedie functioneaza ca un centru de specialitate modern, adaptat normelor europene, bine dotat tehnic (sali operatorii cu flux laminar, adica aer steril) cu o rata de infectii postoperatorii de 0% și o echipa de medici cu experienta, bine pregatiti, si capabili sa gestioneze intreaga paleta a afectiunilor musculo-scheletale. Pornim de la evaluarea atenta a pacientului si stabilim un tratament adaptat tipului de afectiune, care sa aiba ca rezultat dureri reduse si recuperare rapida.

Servicii in cadrul sectiei de ortopedie si traumatologie

• Endoprotezare

In cadrul sectiei de ortopedie, practicticam si recomandam urmatoarele interventii de endoprotezare, in functie de afectiunile pacientului:

Artroplastia soldului si a genunchiului prin inlocuirea articulatiei bolnave cu o endoproteza metalica. Inlocuirea articulatiei este indicata in stadiile avansate de artroza. De cele mai multe ori, articulatiile se distrug fara o cauza anume, dar uneori degradarea apare in urma unor traumatisme sau pe fondul unor boli sistematice, precum reumatismul, sau in urma unor defecte din copilarie (displazie).
Simptomele sunt durerea deformarea si mersul dificil, dar nu toti pacientii necesita acest tip de operatie de la inceput. Tocmai de aceea, echipa Premiere analizeaza cu atentie fiecare caz in parte si recomanda tratament individualizat atat ca procedura, cat si ca tip de implant folosit.

Endoprotezarea electiva totala a soldului consta in inlocuirea articulatiei coxo-femurale cu una protetica. Ea este indicata in cazurile de coxartroza avansata si se poate realiza cu implanturi necimentate si cimentate, in functie de particularitatile fiecarui caz.

Fracturile de col femural pot fi tratate, in functie de varsta si starea generala a pacientului prin endoprotezare partiala de sold sau artroplastie totala cimentata. Pacientii mai tineri de 50 de ani pot beneficia de osteosinteza colului femural, in anumite cazuri.

Endoprotezarea electiva a genunchiului – utilizam si recomandam, in functie de afectiunile pacientului, o gama larga de implanturi: de la cele minimal invazive (recomandate pentru artroplastie unicompartimentala), la proteze totale.

Interventii secundare de revizie a soldului si genunchiului. Aceste operatii se realizeaza pe fondul unei proteze care s-a uzat sau care s-a desprins din suportul osos. De asemenea, exista si cazuri mai speciale cand este recomandata aceasta interventie: reviziile septice la pacientii cu proteza infectata. Cel din urma presupune un tratament de durata, pe care il realizam etapizat, prin mai multe operatii consecutive.

• Artroscopie

Artroscopia este interventia chirurgicala ortopedica, minim invaziva, cu scop explorativ, diagnostic si terapeutic, la nivel articular. Aceasta procedura inlocuieste cu succes in mare parte interventiile clasice invazive, avand avantajul de a elimina multe dintre complicatiile acestora.
Genunchiul este una dintre cele mai mari articulatii ale organismului, fiind si cel mai vulnerabil la traumatisme si leziuni. Prin procedura de artroscopie diagnosticam si tratam majoritatea acestor traumatisme si leziuni:

– Tratament chirurgical pentru ruptura ligamentului incrucisat anterior al genunchiului;
– Revizii pentru neoligamente lezate;
– Proceduri artroscopice pentru patologia traumatica a meniscurilor (excizie, sutura) si a cartilajului degradat;
– Tratamentul instabilitatilor complexe ale genunchiului (ligament incrucisat posterior, leziuni multiligamentare, etc.).

Artroscopia gleznei: similara cu artroscopia genuchiului, permite adresarea patologiei artroscopice a gleznei.

• Traumatologie

In cadrul Spitalului Premiere se utilizeaza tehnici minim invazive de implantare sub control radioscopic intraoperator ce asigura refacerea anatomica, pozitionarea adecvata a fragmentelor ososase si a implanturilor cu injurie minima asupra tesuturilor.
Avem aparatura, tehnicile si pregatirea necesara pentru a trata toate afectiunile locomotorii traumatice:
– Fracturi ale extremitatilor (atat ale membrului toracic cat si pelvin);
– Luxatii;
– Entorse;
– Leziuni musculo-tendinoase;
– Injurii complexe;
– Politraumatisme;
– Fracturi de fragilitate la persoanele varstnice, pe fond de osteoporoza.

• Chirurgia Piciorului

Alterarea arhitecturii normale a piciorului duce rapid la degradari morfofunctionale ireversibile fara tratament chirurgical specializat. Aceste degradari sunt sesizate de multe ori abia atunci cand piciorul este deja bolnav.

In cadrul sectiei de ortopedie, echipa noastra medicala abordeaza terapeutic, prin proceduri complexe si moderne, maladii degenerative precum: hallux valgus, piciorul Charcot, mergand chiar pana la operatii de chirurgie estetica a piciorului.

In cazul artrozei supra si subtalara si mediotarsiana efectuam artrodeze complexe, adaptate fiecarui caz. Utilizam multiple abordari, inclusiv minim invaziv si artroscopic, si materiale moderne de osteosinteza.

In ceea ce priveste rupturile ahiliene vechi, neglijate pe fond de tendinoza, simpla tenorafie nu este suficienta. In acest caz, vom combina mai multe tehnici de reconstructie a tendonului.

• Decompresiile nervilor periferici (tunel carpian, tunel ulnar)

• Chirurgia mainii

• Chirurgie tumorala

Beneficiaza in cadrul spitalului de tratament chirurgical atat tumorile ososase cat si cele de parti moi, benigne sau maligne.
Avand in vedere complexitatea cazurilor se vor efectua recomandari individualizate pentru fiecare caz in functie de patologie.

Echipa Premiere

Si in cazul acestor investigatii si proceduri veti fi pe maini foarte bune, echipa de medici aferenta sectiei de ortopedie-traumatologie fiind compusa din:

Prof. Univ. Dr. Prejbeanu Radu – medic primar ortopedie-traumatologie, doctor in stiinte medicale; Profesor Universitar – Disciplina Ortopedie I – la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara; membru in importante societati stiintifice nationale si internationale.

Dr. Crisan Dan – medic specialist ortopedie-traumatologie. Doctor in stiinte medicale.

Bineinteles, la toate intrebarile legate de ortopedie si traumatologie, echipa noastra este pregatita sa va raspunda la: 0356 900 sau receptie@spitalpremiere.ro.

Medici de garda octombrie 2017