Screening auditiv2017-11-29T10:40:37+00:00

Screening auditiv

Screening auditiv prin otoemisiuni acustice – inclus in pachetul de nastere

In ce consta screening-ul auditiv si cum realizam aceasta procedura

Oferim tuturor mamicilor care nasc cu echipa noastra screening auditiv gratuit pentru micutii proaspat adusi pe lume. Acest serviciu este la Spital Premiere cuprins in pachetul de nastere.

Testarea auzului nou-nascutului tau se va realiza de catre o echipa profesionista si grijulie, cu aparatura de ultima generatie. Am introdus un aparat nou, performant, prin intermediul caruia vom efectua aceasta procedura intr-un mod rapid si sigur, fara ca nou-nascutii sa simta vreun disconfort in timpul investigatiei.

Testarea nou-nascutului este neinvaziva si dureaza aproximativ 3 minute pentru fiecare ureche, cu tot cu pregatirea pacientului. Efectuam aceasta investigatie prin introducerea unei sonde de calibru corespunzator in urechea copilului, iar computerul analizeaza prezenta sau absenta otoemisiunilor acustice.

De ce este recomandat screening-ul auditiv

Screening-ul auditiv este recomandat in cazul nou-nascutilor si copiilor mici, fiind un test complementar care creste acuratetea diagnosticului audiologic. Otoemisiunile acustice pot fi inregistrate fiabil la nou–nascut in maternitate incepand cu ziua a treia de la nastere.
OAE (otoemisiunile acustice) apar la toti nou–nascutii cu auz normal. Absenta lor semnifica o scadere a auzului mai mare de 30 dB.

Screeningul auditiv prin otoemisiuni acustice este recomandat in special pentru identificarea hipoacuziei. Hipoacuzia este un handicap invizibil, dar cu o influenta negativa mare asupra vietii. Copiii care sufera de aceasta afectiune pot parea ca se dezvolta normal in primul an de viata. Aceasta se va face observabila in perioada ulterioara, cand va fi evident faptul ca micutul nu are capacitatea de a invata sa vorbeasca.

Este foarte important ca hipoacuzia sa se depisteze cat mai rapid; in caz contrar micutii se vor confrunta pe viitor cu dificultati de vorbire sau de invatare. Identificarea si tratarea timpurie a acestei afectiuni permite reabilitarea completa a copiilor, inainte ca hipoacuzia sa le influenteze capacitatea de a vorbi sau de a invata.

Bineinteles, la toate intrebarile legate de procedura de screening auditiv, echipa noastra este pregatita sa iti raspunda la: 0356 900 sau receptie@spitalpremiere.ro.

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

TARIFE

Află aici detalii despre tarifele Spital Première →

PLATA ÎN RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →