TAHIPNEE TRANZITORIE NEONATALĂ

poza blog premiere

Unii nou născuți pot avea imediat dupa naștere respirația accelerată și îngreunată din cauza unei afecțiuni a plămânilor, numită Tahipnee Tranzitorie Neonatala (TTN).

Această afecțiune se datorează întârzierii de rezorbție a lichidului pulmonar. Se știe că înainte de naștere, plămânii fătului sunt plini cu fluid. În viața intrauterină, fătul nu respiră, acesta primește oxigenul prin sângele venit de la mamă prin placentă. Pe măsură ce se apropie data nașterii, plamânii fătului încep să se golească de lichid.

Afecțiunea apare la nou născutul la termen sau aproape de termen.

Semnele bolii sunt:
-respirația rapidă, greoaie ( > 60 respirații/minut);
-geamăt expirator;
-tiraj intercostal;
-cianoza (culoare albastră a tegumentelor).

Tratamentul acordat:
Toți acești nou născuți necesită supraveghere și îngrijire în secția de terapie intensivă neonatală a Spitalului Première de către personal medical specializat.

Micuții pacienți sunt conectați la monitoare care înregistrează frecvența cardiacă, tensiunea arterială, saturația arterială a oxigenului.

Nou născuții sunt plasati în incubatoare deschise cu senzor de temperatură și sursă de caldură și pot necesita surplus de oxigen.

Alimentația:
Tulburările respiratorii împiedică alimentarea la sân și afectează realizarea simultană a suptului și înghițitului, motiv pentru care micuții pacienți sunt alimentați intravenos cu fluide, pentru a preveni deshidratarea și scăderea glicemiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Medici de garda noiembrie 2017