Rooming-in

Ce este de fapt rooming-in? Rooming-in reprezinta creearea conditiilor necesare pentru ca,  dupa nastere,inca din perioada in care mamele stau in spital, nou nascutul sa stea in aceeasi incapere impreuna cu mama. Acest lucru se intampla de indata ce mamele sunt pregatite pentru aceasta.

Sistemul de rooming-in este incurajat in spitalul Premiere deoarece studiile ne arata ca acest sistem are beneficii evidente atat pentru nou nascuti cat si pentru proaspetele mamici:
– nou nascutii sunt mai linistiti deoarece simt apropierea mamei pe tot parcursul zilei, ii simt mirosul, vocea, bataile inimii
– acest sistem ofera posibilitatea personalului medical sa isi concentreze atentia asupra ingrijirii mamei in asa fel incat mama sa se poata concentra asupra copilului
– studiile arata ca nou nascutii in sistem rooming-in plang mai putin si isi organizeaza ritmurile somn – veghe ( ciclurile de somn) mult mai bine
– mamele in sistem rooming-in au mult mai putine probleme cu alaptarea. Laptele apare mai devreme iar copiii sunt bineinteles mai bine hraniti si cresc mai repede in greutate
– mamele beneficiaza de mai multa odihna in sistem rooming-in. Principalul motiv pentru care mamele sunt reticente in acceptarea acestui sistem este nevoia de odihna in zilele de spitalizare ce urmeaza nasterii. Faptul ca mamele se pot odihni mai bine lasand copilul in grija personalului de pe sectia de neo natologie este de fapt un mit. Anxietatea de separare, grija pentru copilul care nu este langa ele, telefoanele, vizitele si programul de spital oricum nu le lasa sa se odihneasca.

In primele zile oricum nou nascutii oricum dorm foarte mult, iar somnul lor este cu atat mai bun cu cat ei se alimenteaza mai bine…asa ca ofera mamelor posibilitatea sa se odihneasca stand impreuna in camera.

Un alt avantaj pentru mame este faptul ca ele pot depista si satisface nevoile copilului sub indrumarea permanenta a personalului nostru foarte bine calificat de pe sectia de neonatologie care le ofera sprijin tinerelor mame in toate aspectele ce privesc ingrijirea copilului nou nascut in asa fel incat ele sa fie pe deplin pregatite pentru intoarcerea acasa.

One Comment
  1. Reply
    Tavi

    Este inadmisibil ca maternitate privata sa aveti un singur lift. Defectarea lui va coboara standardul serviciilor pe care va laudati ca le oferiti. Rooming in nu mai este posibil si asta reduce beneficiile mentionate in acest articol, iar mamicile sunt obligate sa urce si sa coboare etaje ca sa isi hraneasca natural bebelusii, deci alta problema in contextul cezarienelor si al epiziotomiilor. Asta inseamna maternitate privata? Asa sunteti voi pregatiti pt situatii neprevazute?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Medici de garda noiembrie 2017