Neurochirurgie 2017-12-04T12:40:31+00:00

Despre neurochirurgie

Neurochirurgia este acea ramură a chirurgiei care se ocupă de intervențiile asupra sistemului nervos. Aceste intervenții sunt extrem de delicate și implică o serie complicată de tehnici, echipamente și tehnologii sofisticate; pe care Spital Première le întrunește în cadrul departamentului de neurochirurgie.

Dotările departamentului de neurochirurgie din cadrul Spitalului Première

Și în cadrul departamentului de neurochirurgie, echipa medicală a Spitalului Première oferă servicii medicale la standarde europene cu aparatură și tehnici medicale pe măsură, printre care amintim:

  • Oferim pacienților servicii de calitate, cu aparatură performantă, de ultimă generație atât în ambulatorul de specialitate, cât și prin spitalizare continuă.
  • Prin intermediul mijloacelor moderne de investigație neuroimagistică (CT, RMN), scădem durata medie de spitalizare.
  • Blocul operator este dotat cu aparatură medicală conform standardelor europene: aparat de radiologie mobil C-Arm, masă neuro-chirurgicală, electrocuter mono și bipolar, craniotom, neuroendoscop.

Patologia abordată în cadrul departamentului de neurochirurgie

Patologia abordată de echipa noastră medicală este vastă, cu o durată medie scăzută a perioadei de spitalizare și cuprinde:

1. Traumatologia cranio-cerebrală: hematoame extradurale, subdurale, intracerebrale; plăgi cranio-cerebrale etc. În cazul acestor afecțiuni, craniotomul de care dispunem ne permite refacerea cutiei craniene, iar computerul tomograf realizează evaluarea postoperatorie, în dinamică, a stării de sănătate a pacientului.

2. Traumatologia vertebro-medulară

3. Tumori cerebrale și vertebro-medulare (ex: meningioame)

4. Malformații congenitale cranio-cerebrale (ex: hidrocefalia internă congenitală)

5. Patologia degenerativă spinală (ex: hernii de disc, stenoze de canal spinal)

Abordăm această patologie atât prin tehnici chirurgicale clasice (hemilaminectomie sau fenestrație, cu foraminotomie și ablația discului herniat), cât și minim invaziv (prin neuroendoscopie spinală).

Sala de operații este dotată cu aparatul de radiologie mobil C-Arm, care ne oferă posibilitatea unui reperaj radiologic precis intraoperator, ceea ce face ca incizia și defectul osos să fie minime.

Prin neuroendoscopie spinală, realizăm o incizie de aproximativ 2 cm, o fenestație minimă cu ablația în totalitate a herniei de disc sub control vizual permanent. Această procedură minim invazivă permite o mobilizare precoce post operator (6-10 ore) și o recuperare medicală activă, fără modificarea majoră a stilului de viață al pacientului.

Recuperarea medicală începe încă din prima zi postoperator, sub supravegherea atentă a echipei medicale din departamentul de fiziokinetoterapie.

Echipa medicală

Dr. Dan NEGOESCU – Medic Primar Neurochirurgie

Dr. Geanina MINUȚ – Medic Specialist Neurochirurgie

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

TARIFE

Află aici detalii despre tarifele Spital Première →

CENTRE DE EXCELENȚĂ

Vezi aici centrele de excelență Spital Première →