Nasterea prin cezariana

Atunci când, din anumite motive, naşterea nu poate decurge în mod natural sau exista o indicaţie medicală ce contraindică naşterea naturală, se recurge la naşterea prin operaţie cezariană.

Cu toate că naşterea prin operaţie cezariană prezintă riscurile oricărei intervenţii chirurgicale, reprezintă calea de urmat pentru rezolvarea problemelor apărute pe parcursul travaliului.

Tehnica chirurgicală, materialele resorbabile şi experienţa personalului medical conferă siguranţă, atât pacientei, cât şi fătului, cu refacerea cât mai rapidă a pacientei şi cu un rezultat chirurgical estetic.
Astfel viitorul obstetrical al pacientei este afectat in mică masură, în condiţiile în care pacienta îşi doreşte o nouă sarcină.

După un interval de timp de minim 2 ani de la operaţia cezariană şi cu o monitorizare atentă a travaliului,  pacienta poate naşte un alt copil chiar şi pe cale naturală.

Extragerea firului de sutura la tegument, în ziua 4 – 10 postoperator, nu este o manevră dureroasă şi facilitează o supraveghere mai atentă a evoluţiei postoperatorii de către medicul obstetrician.

Anestezia peridurală practicată asigură atât un confort operator bun pentru echipa chirurgicală, cât şi posibilitatea mamei de a–şi vedea copilul din primele clipe de viaţă.

Medici de garda noiembrie 2017