Medicina Fetala

Screening Diagnostic Interventii / Terapie fetala

Departamentul de medicină fetală

Medicina fetala este aceea parte a obstetricii in care pacientul este viitorul copil (fetusul).

 

Toate aceste servicii medicale speciale sunt parte a unui concept modern de urmarire a sarcinii, care porneste de la ideea delimitarii grupului de gravide cu posibile probleme in decursul sarcinii (prin examinarile de SCREENING ), urmarirea specifica a acestora in vederea DIAGNOSTICULUI patologiei fetale/obstetricale, pentru ca astfel sa poata fi aplicat un management corect (ce poate implica si TERAPIE fetala, adica tratamentul aplicat cat copilul este inca in uterul mamei). Departamentul de medicina fetala din spitalul Premiere este printre putinele locuri din Romania unde s-au efectuat si se efectueaza cu succes o serie de interventii terapeutice fetale.

imaginea 2

Evaluarea femeii gravide la anumite intervale (bine stabilite) pentru a identifica situatiile patologice (de exemplu: anomalii cromozomiale/genetice fetale, malformatii congenitale fetale, suferinta fetala din diverse cauze – materne, placentare etc) si in conscenita de a propune o conduita terapeutica corecta (daca e cazul inclusiv proceduri invazive), care in final sa permita nasterea unui copil cu sanse maxime de a fi sanatos – succesul sarcinii.

In Centrul de Medicina Fetala din cadrul spitalului PREMIERE, sunt aplicate cu strictete recomandarile Fetal Medicine Foundation (FMF) – London, director Prof. Kypros Nicolaides.

Scopul nostru este de a asigura o ingrijire corecta tuturor femeilor gravide, urmarind un protocol care si-a dovedit stiintific calitatile, prin realizarea unei examinari ecografice la cele mai înalte standarde si pentru a oferi consiliere viitorilor parinti într-un mediu profesional (cit mai informat) si onest.

Medicii centrului sunt instruiti în ecografia fetala si sunt foarte motivati pentru a oferi cea mai buna îngrijire posibila pentru femeile gravide si familiile lor. Ei au obtinut certificatele FetalMedicineFoundation in ecografia fetala (rezultatele investigatiilor efectuate fiind auditate anual de FMF pentru prelungirea licentelor) si respecta ghidurile/recomandarile FMF în managementul graviditatii.

Rezultatele acestor investigatii va vor informa corect pe dvs. si medicul dvs. curant (ginecolog/ medic de familie, care va urmareste sarcina) si vor ajuta la decizia cea mai buna privind monitorizarea sarcinii dumneavoastra.

Medici de garda noiembrie 2017