Consult preanestezic

De-a lungul intregii perioade petrecute in clinica echipa noastra anestezica va fi alaturi pentru a trece cat mai usor peste aceste momente speciale din viata dumneavoastra ocupandu-se atat de alegerea si efectuarea tehnicilor anestezice cat si de supravegherea dumneavoastra pentru desfasurarea in deplina siguranta a actului medical, supravegherea si asigurarea analgeziei in toata perioada perioperatorie.

Alegerea tipului de anestezie are loc in urma consultului preanestezic programat cu cateva zile inainte de data programata a interventiei. Pacienta
va oferi medicului anestezist toate datele necesare si actele doveditoare aferente istoricului medical . Se vor prezenta si ultimele investigatiile efectuate la indicatia medicului ginecolog functie de tipul interventiei chirurgicale propuse . In cazul existentei unor afectiuni asociate este posibila solicitarea de investigatii / consulturi suplimentare. Va vor fi oferite informatii si detalii referitoare la efectuarea procedurilor anestezice, date referitoare la pauza alimentara (min 4 ore pentru lichide/8 ore pentru alimente solide), se va alege
tehnica anestezica adecvata pentru interventia dumneavoastra fiind explicate riscurile si benefiiciile fiecarei proceduri in parte. Va fi completat un formular medical si pacienta va semna consimtamantul informat.

In cazul procedurilor din sfera ginecologica este indicata anestezia generala cu intubatie pentru interventiile pe cale laparoscopica si pentru interventiile complexe pe cale histeroscopica, anestezia generala intravenoasa pentru interventiile ginecologice si obstetricale de scurta durata, anestezia generala cu intubatie sau, de preferat, anestezia locoregionala (rahianestezia sau anestezia peridurala ) pentru interventiile ginecologice pe cale vaginala .

Alegerea tipului de anestezie va avea loc in urma discutiei cu pacientul, in functie de eventualele afectiuni asociate si tipul interventiei chirurgicale.

In cazul nasterii naturale puteti opta pentru anestezia peridurala, momentul efectuarii acesteia fiind stabilit de catre medicul obstetrician si medicul anestezist. Acest tip de anestezie va ajuta sa parcurgeti perioada travaliului cu minim de disconfort iar in cazul unui travaliu prelungit va permite sa va si odihniti.
In cazul nasterii prin interventie cezariana se va opta in urma discutiilor cu medicul anestezist pentru una dintre cele trei tipuri de anestezii : doua tipuri de anestezie loco-regionala (peridurala sau rahianestezia) sau anestezia generala.

Anestezia locoregionala este considerata ideala in cazul nasterii , prezentand mai putine riscuri atat pentru pacienta cat si pentru fat. De asemenea va permite sa participati la toate etapele nasterii, de la auzul primului scancet pana la emotia oferita de prima atingere a copilului dumneavoasta. In clinica, practicam anestezia peridurala de rutina datorita posibilitatii imbunatatirii analgeziei in perioada postoperatorie prin injectarea de substante anestezice pe cateterul peridural.

Alegem rahianestezia in situatii de urgenta sau atunci cand exista contraindicatii pentru efectuarea anesteziei peridurale.

Anestezia generala este de asemenea o optiune pentru situatiile de urgenta , atunci cand anestezia locoregionala nu poate fi efectuata din motive medicale sau in cazul in care calitatea anesteziei locoregionale nu atinge un nivel satisfacator.

Medici de garda noiembrie 2017